Caută
Close this search box.

Al doilea copil cu Covid-19, internat la Gomoiu, la terapie intensivă, în stare gravă

Un adolescent de 17 ani este al doilea copil, în stare foarte gravă la Spitalul ”Victor Gomoiu” din București, cu sindrom inflamator multisistem.

Sindromul inflamator multisistem este o reacţie exagerată de apărare a organismului, după ce tânărul a făcut COVID-19.

Practic, copilul are o inflamație puternică la nivelul organelor interne.

Copilul a venit miercuri seară la noi, cu febră, cu mialgii, cu stare generală alterată. A venit cu un diagnostic de disfuncție multiplă de organe pus de colegii noștri din gardă, pediatri și medic ATI. A fost afectat renal, hepatic, hematologic. Astăzi ne-au venit ultimele analize și colegii mei au pus diagnosticul de sindrom inflamator multisistemic. Adolescentul are un PCR efectuat negativ și are făcuți anticorpii: IgG-ul pentru SARS-CoV-2 foarte crescut. Ar fi trecut prin boală. De-asta sindromul inflamator multisistemic, PIMS-ul de care vorbim, este asociat pentru acest caz infecției cu SARS-CoV”, a explicat Diana Ionescu, director medical al Spitalului Gomoiu din Capitală, la Digi24.

Pacientul „este cu oxigen cu flux mic, dar este bine pulmonar”, a precizat Diana Ionescu.

Este deja al doilea caz de copil internat la terapie intensivă la „Gomoiu” cu sindrom inflamator multisistem apărut în urma infectării cu coronavirus. Între timp, primul copil care ajunsese la terapie intensivă, un băiețel de aproape 10 ani, a fost externat, dar va mai avea nevoie de recuperare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri