Primarul ales al Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că, dacă este adevărat că viitorul prefect al Capitalei va fi Traian Berbeceanu, şef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela, şi fost şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, ar fi o veste extraordinară.

„Se aude că viitorul prefect al Capitalei va fi Traian Berbeceanu. Dacă este adevărat, ar fi o veste extraordinară pentru Bucureşti. Ani la rând această instituţie esenţială a fost condusă de incompetenţi”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

În presă se vehiculează că Traian Berbeceanu va fi cel mai probabil noul prefect al Capitalei. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că atitudinea prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, şi modul în care acesta a acţionat sunt inacceptabile, punctând că acest lucru nu trebuie să rămână fără urmări.

„Este de neînţeles că, deşi am văzut o creştere a numărului de infectare la nivelul Capitalei şi era evident că această tendinţă va continua, nu a existat un plan coerent, comunicat în termeni clari, astfel încât populaţia să fie pregătită şi să ştie la ce să se aştepte. Atitudinea prefectului şi modul în care a acţionat sunt inacceptabile şi nu trebuie să rămână fără urmări”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Întrebat ce înseamnă că atitudinea prefectului „nu trebuie să rămână fără urmări”, Iohannis a afirmat: „Asta rămâne de văzut în detaliu, dar lucrurile nu pot continua aşa”.

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a afirmat luni că nu a urmărit ultimele declaraţii ale prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, despre rata infectărilor cu noul coronavirus, însă a precizat că Guvernul efectuează o evaluare periodică a activităţii fiecărui prefect.

Premierul a subliniat că „prefectul trebuie să fie informat asupra evoluţiei tuturor activităţilor, tuturor instituţiilor care sunt implicate”.

„Noi facem o evaluare periodică a activităţii prefecţilor şi luăm decizii în consecinţă”, a mai afirmat Orban.

406 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 4 =