Numărul total de cazuri confirmate a ajuns la 30.621. În ultimele 24 de ore, au decedat 88 de persoane, iar bilanţul total, de la începutul epidemiei, ajunge, în acest context, la 33.125 în întreaga Franță.

Numărul de infectări anunţat marţi este cu peste 5.000 de cazuri peste recordul absolut de infecţii raportat de guvernul francez şi care era de 26.896, în data de 10 octombrie.

Premierul francez Jean Castex a anunţat că cetăţenii celor nouă mari oraşe din Franţa care intră în carantină nocturnă începând de vineri, 16 octombrie, de la miezul nopţii vor putea să îşi părăsească locuinţele doar pentru muncă sau călătorii pre-programate pentru care au cumpărat bilete, dar ei trebuie să prezinte documente justificative.

Nouă metropole sunt vizate de restricţii: Paris, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Grenoble, Montpellier, Saint-Etienne, Rouen şi Toulouse. Carantina va fi impusă pentru cel puţin o lună şi va afecta circa 20 de milioane de oameni. Amenzile pentru cei care încalcă restricţiile sunt de 135 de euro. Restaurantele vor putea face, totuşi, livrări.

Ministrul francez de Interne Gerald Darmanin a spus că 12.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi special pentru asigurarea respectării carantinei. Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat că va fi impusă carantina nocturnă între orele 21.00 şi 06.00, în nouă metropole în scopul stopării celui de-al doilea val al pandemiei COVID-19. „Trebuie să acţionăm. Trebuie să punem frână răspîndirii virusului”, a spus Macron.

132 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 7 =