Caută
Close this search box.

Pelerinajul la moaştele Sf. Parascheva, anunţ de ultimă oră de la autorităţile ieşene

Persoanele care vor participa la pelerinajul de la Iaşi la moaştele Sf. Parascheva vor fi obligate să se supună cu stricteţe regulilor stabilite marţi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Măsurile luate marţi sunt valabile pentru săptămâna 8-15 octombrie, pe întreaga perioadă a desfășurării sărbătorii religioase de la Iaşi.

Astfel, pelerinii nu vor avea voie să atingă racla cu moaştele Sf. Parascheva, vor fi obligaţi să poarte mască, să păstreze distanţa cât aşteaptă la rând şi să se dezinfecteze pe mâini.

Arhiepiscopia Iașilor are obligația delimitării raclei cu Moaștele Sfintei Parascheva, astfel încât pelerinii să nu aibă contact direct cu aceasta.

Mai mult, grupurile nu trebuie să depăşească şase persoane, porivit CJSU.

„În perimetrul respectiv organizatorii, cu sprijinul organelor de ordine, vor lua măsuri pentru păstrarea unei distanțări fizice de minim 1,5 m între persoane.

Organizatorii au obligația efectuării triajului observațional al pelerinilor. Accesul credincioşilor care, după efectuarea triajului observaţional, prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, temperatură) în Ansamblul Mitropolitan Iași și a perimetrului delimitat nu este permis.

Arhiepiscopiei Iașilor trebuie să stabilească un perimetru delimitat, având ca punct de referință Ansamblul Mitropolitan Iași, în vederea desfășurării sărbătorii religioase ocazionate de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, perimetru în care este permis accesul doar pentru pelerinii care au domiciliul sau reședința în municipiul Iași.

Perimetrul în cauză și punctele de acces vor fi stabilite de comun acord cu organele de ordine și cu Primăria Municipiului Iași, iar intrarea persoanelor în zonă va fi permisă pe baza verificării actelor de identitate”, a hotărât CJSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri