Coronavirusul a ajuns direct la vîrful unuia din cele mai mari state ale Europei. Președintele Poloniei, Andrzej Duda (foto) a fost infectat cu noul coronavirus, însă se simte bine, aflându-se sub atenta supraveghere a medicilor, a anunțat, sâmbătă, Blazej Spychalski, ministrul pentru administrația prezidențială.

Testul pentru coronavirus al președintelui polonez a ieșit pozitiv, a anunțat sâmbătă, pe Twitter, ministrul pentru administrația prezidențială, menționând că starea șefului statului este una bună, acesta primind îngrijiri medicale.

VIneri, președintele a vizitat stadionul național din Varșovia, transformat în contextul pandemiei în spital suport Covid.

„Așa cum i s-a recomandat ieri, președintele Andrzej Duda a făcut un test pentru coronavirus, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Șeful statului se simte bine, suntem în permanentă legătură cu medicii”, a scris Blazei Spychalski, pe contul său de Twitter.

Potrivit ministrului pentru administrația prezidențială poloneză, echipa lui Andrzej Duda este în permanent contact cu echipele medicale.

În urma infectării președintelui cu noul coronavirus și purtătorul său de cuvânt a intrat în izolare.

Începând de sâmbătă autoritățile poloneze au instituit noi măsuri restrictive în vederea limitării răspândirii coronavirusului. Printre măsurile cu care se confruntă polonezii este închiderea pentru două săptămâni a barurilor și a restaurantelor. De asemenea, piscinele și cluburile sunt închise în Polonia, iar școlile, parțial închise, elevii din primii ani de școală mergând în continuare în unitățile de învățământ, iar ceilalți studiind online. Oamenii au voie să se întâlnească în grupuri de cel mult 5 persoane, evenimentele precum nunțile sau botezurile fiind interzise în contextul creșterii accelerate a numărului de cazuri de coronavirus.

144 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =