Caută
Close this search box.

Bacău: Femeie informată de DSP că are Covid-19, deși nu a fost testată niciodată

coronavirus

O femeie din Bacău a primit un mesaj de la Direcția de Sănătate Publică prin care a fost informată că are Covid-19, deși ea nu a fost testată niciodată de autoritățile sanitare.

Femeia a explicat pentru deșteptarea.ro că a fost anunțată de DSP că a ieșit pozitiv rezultatul testului Covid-19, făcut în data de 4 noiembrie 2020. De asemenea, băcăuanca era sfătuită să stea acasă și să ia legătura cu medicul de familie, iar dacă apar simptome medii sau severe, să apeleze numărul național de urgențe 112.

Însă, în realitate, femeia nu a fost testată niciodată pentru infecția cu noul virus și nici nu a avut niciodată simptome de Covid-19.

Șocul ei a fost cu atât mai mare, în contextul în care aceasta abia s-a vindecat de o boală considerată incurabilă, în prezent, fiind sub monitorizarea medicilor de specialitate, mai scrie sursa citată.

Astfel de mesaje sunt trimise din platforma Serviciului de Telecomunicații Speciale doar acelora care au rezultate pozitive la testele PCR. DSP a explicat că în acest caz a avut loc o eroare umană.

„Situația prezentată de dumneavoastră este rezultatul unei erori umane generată de una din următoarele cauze: 1. persoana testată a comunicat eronat datele personale; 2. la momentul completării în formularul de însoțire a probei recoltate s-a produs o eroare de redactare a datelor de contact sau 3. la introducerea în baza de date, numărul de telefon a fost redactat greșit”, a fost răspunsul transmis de DSP Bacău,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri