PMP face apel către Guvern să ia „măsuri urgente” pentru gestionarea epidemiei cu noul coronavirus, deoarece România arată „cum nu se poate mai rău”, şi să pregătească din timp campania de vaccinare anti-COVID, astfel încât cetăţenii să aibă cât mai multe informaţii „corecte” şi „credibile”.

La nouă luni de la primul caz de infecţie cu noul coronavirus apărut în ţara noastră, România arată „cum nu se poate mai rău”, pacienţii fiind transferaţi dintr-o localitate în alta pentru a putea fi trataţi, iar autorităţile „vorbesc senin despre o supraaglomerare normală”.

La nouă luni de la primul caz de coronavirus apărut în ţara noastră cadrele medicale sunt tot mai epuizate şi fac apel la voluntari să vină în sprijinul lor, să îmbrace costumele de protecţie, să intre în secţii, să vorbească cu pacienţii, să ia date de la ei şi să le comunice apoi familiilor. La nouă luni de la primul caz de coronavirus apărut în ţara noastră încă nu avem o campanie naţională explicitată de informare prin care fiecare cetăţean, indiferent dacă are sau nu acces la informaţie online, la radio, la TV, să ştie ce trebuie să facă în momentul în care are simptome de COVID-19 sau a intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus. La nouă luni, (…) aflăm că 20 de milioane de măşti de pe piaţă au fost neconforme, iar acestea au fost comercializate inclusiv în farmacii şi (…) că 58% dintre IMM-uri sunt în pragul falimentului şi spun că mai au bani de supravieţuire pentru 1-2 luni, în ciuda sprijinului pe care l-au primit„, se arată într-un mesaj postat joi pe pagina de Facebook a partidului.

PMP susţine că „singura” veste bună este că de la începutul pandemiei şi până acum 313.885 de români s-au vindecat de COVID-19.

PMP cere Guvernului să facă publice rezultatele controalelor efectuate la secţiile ATI din ţară şi să anunţe măsurile pe care le va lua pentru a preveni tragedii precum cea de la Piatra Neamţ. PMP cere Guvernului să reanalizeze deschiderea şcolilor, cel puţin în zonele în care nu există o rată mare de infectare. PMP cere Guvernului să întocmească Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă astfel încât să susţină cu precădere domeniile grav afectate de pandemie„, se mai arată în mesaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here