Caută
Close this search box.

Ponta: Programul de guvernare al PNL pare plagiat din cel al PSD. Ludovic Orban o să asfalteze și Calea Lactee

Victor Ponta, președintele Pro România, a declarat că autoritățile nu fac mai multe teste pentru depistarea infecției cu coronavirus, deși Guvernul a anunțat o capacitate de peste 50.000 de teste pe zi, pentru a ține numărul cazurilor noi pe un platou de 10.000 de îmbolnăviri, iar Guvernului PNL să nu i se reproșeze proasta gestionare a epidemiei. Ponta a ironizat apoi programul de guvernare prezentat de PNL, dând de înțeles că liberalii mint de la prima până la ultima filă. Liderul Pro România a remarcat faptul că promisiunile PNL par copiate după cele ale PSD.

De ce crede Victor Ponta că se fac mai puține teste COVID-19 decât caapcitatea anunțată de Guvern

Duminică seară, președintele Pro România, Victor Ponta, a criticat faptul că autoritățile fac sub 30.000 de teste COVID-19 zilnic, deși Guvernul PNL a anunțat o capacitate de peste 50.000 de teste pe zi.

„Noi avem o capacitate de testare astăzi pe aparate de tip Real Time PCR de peste 50.000, avem 53-54.000. De ce nu se fac? Pentru că fie nu sunt suficiente solicitări, fie există o anumită limită în ceea ce privește capacitatea de a recolta exsudatul nazofaringian. De asemenea, pe definiție de caz, numărul de teste este stabilit în funcție de situațiile în care se face testarea și există foarte mulți care se tesează contra-cost nefiind în situația definiției de caz”, declara premierul Ludovic Orban, acum șase zile.

Victor Ponta are, însă, o altă explicație pentru care nu se fac peste 50.000 de teste COVID-19 pe zi.

„Dacă faci mai multe teste, o să avem… nu știu… 25.000 și pe 6 decembrie nu mai poți să ieși să zici că Guvernul a gestionat foarte bine, că lumea o să zică: ”bă, așa bine ați gestionat, că am sărit la 25.000”. Dar dacă ai 25.000 acum, înseamnă că sunt 15.000 care nu au simptome, dar care se plimbă și dau celor cu care intră în contact și atunci de la ăștia 15.000 se fac 100.000 și tot așa”, a declarat Ponta, pentru România TV.

Victor Ponta, despre programul de guvernare al PNL

Liderul Pro România s-a arătat din nou convins că președintele Klaus Iohannis și PNL amână instituirea carantinei pentru că își doresc organizare alegerilor acum, dar, după data de 6 decembrie, țara va intra în lockdown.

De asemenea, Ponta e convins că de la anul vor crește taxele: „Problema e că de la anul ne întoarcem la 2010: taxe mărite, salarii, pensii…”.

El s-a arătat sceptic cu privire la șansele ca PNL să aplice programul de guvernare prezentat săptămâna trecută: „Eu am văzut programul PNL care pare plagiat din programul PSD. Se fac mii de kilometri, se dau bani… Domle, ziceți-ne și nouă de unde, că îi votez și eu! Domnul Orban o să asfalteze și Calea Lactee!”.

Victor Ponta a mai criticat faptul că până acum nu a existat nicio dezbatere între principalii candidați, deși campania electorală pentru alegerile parlamentare a început de două săptămâni.

„Asta s-a și dorit, să nu fie o campanie și să nu fie dezbateri. Ce țară suntem, dacă ultima dezbatere din România a fost în 2014? Ponta cu Iohannis a fost atunci. Noi de 6 ani nu avem nici o dezbatere între candidați”, a mai declarat Victor Ponta, pentru România TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri