Caută
Close this search box.

Tăriceanu: „Cea mai proastă măsură pe care a luat-o guvernul Iohannis-Orban”

călin popescu tăriceanu

„Cred că cea mai proastă măsură pe care a luat-o guvernul Iohannis-Orban în această criză este închiderea școlilor!”, spune Călin Popescu Tăriceanu, subliniind că Pro România cere redeschiderea unităților de învățământ simultan cu un program de testare săptămânală a profesorilor și de două ori pe lună pentru elevi.

„Efectele acestei măsuri încă nu le vedem în totalitate, dar ele vor fi drastice. Eu cred că noi, toți părinții, vedem că școala online nu funcționează, indiferent ce fel de eforturi financiare am face. Școala nu mergea grozav nici când copiii mergeau la școală, darămite acum!
Acum guvernul ridică din umeri și ne spune că altă soluție nu există, că nu pot lăsa școlile deschise pentru că elevii sunt “răspândaci de virus”. Da, același guvern care pe 14 septembrie a deschis școlile pentru a justifica alegerile locale și ne convingea că elevii sunt mai bine supravegheați la școală decât acasă!
Există și altă soluție în afară de închidere? Sigur că există, dar pentru asta trebuie un guvern curajos, care să anticipeze și care să fie cinstit cu oamenii!
PRO România insistă pentru deschiderea școlilor, simultan cu un program de testare săptămânală a profesorilor și de două ori pe lună pentru elevi. Cei infectați trebuie izolați, ceilalți continuă școala. Măsura închiderii se ia doar în cazul unui focar de infecție.
Putem să redeschidem și să dotăm corespunzător cabinetele medicale din școli. Chiar dacă o să fie doar un asistent medical, tot se poate face un proces de triaj zilnic al elevilor și profesorilor și un program de testare. Copiii nu mai trebuie să înceapă orele în același timp pentru a evita aglomerațiile și probabil că se poate simplifica curricula pe perioada crizei pentru a reduce numărul de ore și a putea găsi resurse pentru micșorarea numărului de copii din clase.
Este o minciună că toate țările europene au închis școlile și că nu există soluții!”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri