Caută
Close this search box.

Doi deputaţi ai Die Linke, interfaţă politică germană a Rusiei, l-au vizitat pe Edward Snowden, în exilul din Rusia

die linke

Doi deputaţi germani, membri marcanţi ai partidului Die Linke (stânga radicală), l-au vizitat la sfârşitul săptămânii trecute, pe Edward Snowden, fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) a SUA, urmărit de Washington, pentru divulgare de date confidenţiale, aflat în exil în Rusia, a informat grupul parlamentar al formaţiunii, transmite dpa, via Agerpres.

Deputaţii Gregor Gysi şi Sevim Dagdelen au purtat o ‘discuţie detaliată’ cu Snowden, cel care a dezvăluit în 2013 amploarea reţelei de spionaj electronic a SUA.

Snowden şi-a exprimat dorinţa de a reveni în Statele Unite, unde este inculpat pentru spionaj pentru decizia de a face publice documente confidenţiale. El solicită cetăţenia rusă, dorind însă să o păstreze şi pe cea americană.

‘Avertizori de integritate precum Edward Snowden nu sunt infractori, ci mari eroi care scot la iveală nemulţumiri şi infracţiuni’, au afirmat Gysi şi Dagdelen într-un comunicat comun.

Snowden şi-a exprimat în mod repetat interesul de a primi azil politic în Germania, însă până acum nu a avut succes.

Dezvăluirile lui Snowden au provocat o uriaşă dezbatere cu privire la amploarea supravegherii guvernamentale de către agenţiile de informaţii şi au declanşat un impas diplomatic între SUA şi Germania în legătură cu spionarea de către NSA a telefonului mobil al cancelarului Angela Merkel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri