Senator ales din partea PSD și prim vice-președinte al partidului, Gabriela Firea a anunțat că formațiunea sa nu va vota niciodată propunerea de premier avansată de PNL. Firea a adăugat că din postura de ministru al Finanțelor, Florin Cîțu s-a împrumutat cel mai mult și mai împovărător.

„30 de ani de aici înainte, românii vor plăti datoriile lui Cîțu, iar el în loc să-și dea demisia e promovat?” a comentat Firea, la Antena 3. Acesta a făcut apel la liderii USR-PLUS precum și la liderii UDMR să respingă propunerea PNL.

„Fac apel la UDMR și USR PLUS să nu achieseze la o asemenea propunere de premier. (…) Chiar n-a mai rămas nicio minte lucidă în PNL, care să le zică: fraților, noi am pierdut alegerile. Românii ne-au dat o palmă. Cel mai decent lucru pe care putem acum să-l facem este să-l lăsăm pe numărul 1, PSD, să meargă la Palatul Cotroceni cu propunerea acestei personalități, Alexandru Rafila, iar în jurul său se configureze noul guvern”, a comentat Firea.

Fostul primar al Capitalei a reamintit că PSD a cerut inițial ca alegerile parlamentare să fie amânate pe fondul epidemiei de covid, și că atât președintele Klaus Iohannis cât și liderii PNL au respins o astfel de variantă.

„Cum știți, noi am dorit, amânarea alegerilor, dar PNL n-a dorit și i-au scos pe români la vot. Și au primit o palmă usturătoare de la români. Acum tot ei insistă, din postura de perdanți ai alegerilor, că sunt învingători? (…) Insistăm ca președintele României să respecte Constituția, regulile și cutumele democrației și să nominalizeze un premier desemnat de partidul care a câștigat alegerile parlamentare”, a spus Gabriela Firea.

PSD nu va renunța la nominalizarea făcută pentru funcția de premier, a mai afirmat aceasta. „Noi am anunțat că propunrea pentru care insistăm este profesorul epidemiolog Alexandru Rafila. Prioritatea țării este acum sănătatea. (…) Rafila are capacitatea de a forma un cabinet cu specialiști pe toate domeniile de activitate. Sper ca Iohannis să nu mai continue să ignore votul românilor, are câteva zile la dispoziție să se răzgândească și sper că până săptămna viitoare o va face și va accepta propunerea noastră”, a spus Firea.

284 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here