Caută
Close this search box.

Încă un incendiu devastator la ATI. Șapte pacienți au murit

Pare să fie un adevărat blestem cu aceste incendii înfiorătoare în pandemie. Un nou incendiu a izbucnit la secția de Terapie Intensivă (ATI) a unui mare spital din Egipt. Până în prezent au fost raportate șapte decese.

Încă o tragedie asemănătoare cu cea de la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț a avut loc într-un spital din Egipt. Un incendiu izbucnit pe secția de Terapie Intesivă a unității medicale din oraşul Obour a provocat moartea a șapte pacienți și rănirea altor cinci. Pe lângă aceștia, au mai fost evacuați și alți pacienți și transportați la spitale din apropiere.

Cauza inițială a incendiului este un scurtcircuit electric, însă autoritățile au deschis o anchetă. Pompieri au intervenit prompt şi au ținut sub control incendiul, potrivit apnews.com.

În Egipt s-au înregistrat peste 130.000 de infectări cu noul coronavirus şi peste 7.300 de morţi. Sistemul de sănătate șubred a fost copleșit de criza sanitară. Sindicatele din domeniul medical au avertizat cu privire la posibilitatea unei prăbuşiri totale a sistemului sanitar.

Un alt incendiu a avut loc la un spital din Alexandria, în iunie, și s-a soldat cu moartea a şapte pacienţi cu Covid-19 şi rănirea altor şapte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri