Caută
Close this search box.

Iohannis a convocat o şedinţă de lucru privind gestionarea pandemiei la care participă Ciucă, Tătaru şi Arafat

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, marţi, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care vor participa prim-ministrul interimar, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tataru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şedinţa de lucru va avea loc la ora 15,00.

Raed Arafat: ”Nu există petrecere discretă. E un risc major în aceste zile să organizăm petreceri şi dansuri în timpul sărbătorilor”

Întâlnirea are loc în contextul în care, în ciuda unei ușoare scăderi a număruluid e cazuri noi de coronavirus, specialiștii se așteaptă la o perioadă dificilă, în contextul sărbătorilor de iarnă.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, la Antena 3, că este un risc major să se organizeze petreceri şi dansuri în timpul sărbătorilor.

„S-a văzut că 14 zile nu sunt suficiente (pentru o reducere a ratei de infectare care să facă posibilă ieşirea din carantină a unei localităţi, n.r.). Au fost necesare între 21 şi 29 de zile. Acest lucru nu putea avea loc decât cu sprijinul populaţiei. Vreau să mulţumesc celor care au participat cu noi în acest efort Sibiu a intrat în carantină pe 16 noiembrie cu 13,43 la mie şi a ieşit în 13 decembrie, cu 4,86 la mie. La Zalău, s-a intrat cu 9,96 şi s-a ieşit cu 3,52. Putem continua cu Bistriţa și Baia Mare”, a menţionat Raed Arafat, la un post tv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri