Caută
Close this search box.

MApN: Producţia de OROSTIM HV la Institutul Cantacuzino este de maximum 1.000 de flacoane; firmele private – chemate să se implice

orostim

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că producţia suplimentului alimentar pentru imunizare OROSTIM HV, la Institutul Cantacuzino, este de maximum 1.000 de flacoane şi cheamă firmele private să se implice în producţia acestuia.

Ministerul Apărării anunţă că Institutul Cantacuzino a scos la vânzare doar 942 de flacoane din suplimentul alimentar OROSTIM-HV, care întăreşte imunitatea organismului la infecţii respiratorii, însă susţine că producţia poate fi crescută prin implicarea unor firme private.

Zeci de oameni s-au aşezat la coadă, de la primele ore ale dimineţii, în faţa Institutului Cantacuzino, pentru a cumpăra noul supliment alimentar OROSTIM-HV, primul produs lansat pe piaţă după preluarea Institutului de către MApN, conform Agerpres.

Conform unui comunicat al MApN, produsul OROSTIM-HV a reprezentat un proiect de cercetare desfăşurat de Institutul Cantacuzino, pe parcursul acestui an, la finalul căruia Institutul a început microproducţia, cu capacităţile experimentale proprii.

MApN susţine că ritmul maxim pe care îl poate asigura Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, cu capacităţile de microproducţie din dotare, este de 1.000 de flacoane scoase, în 10-14 zile.

Acest ritm e condiţionat atât de capacitatea limitată de producţie, cât mai ales de controlul de calitate, care se desfăşoară cu stricteţe, pentru fiecare lot produs. Prin optimizarea fluxului de microproducţie, Institutul îşi propune să ajungă, în perioada următoare, la dublarea acestei cantităţi.

Producţia de masă a imunomodulatorului OROSTIM HV poate fi externalizată către agenţi economici specializaţi care deţin capacităţi de fabricaţie de nivel industrial.

Institutul îşi exprimă întreaga disponibilitate pentru începerea discuţiilor cu producătorii interesaţi de realizarea transferului tehnologic, astfel încât OROSTIM HV să poată fi oferit pe piaţă, în cantităţi suficiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri