Alertă maximă în România. Două cutremure serioase s-au produs la diferență de doar o într-o singură oră între ele! Mai multe detalii despre magnitudinea pe care au avut-o și unde s-au petrecut au oferit specialiștii.

Este alertă maximă în România după ce două cutremure s-au produs sâmbătă dimineață, în țara noastră.

Primul cutremur a avut loc la ora 5.00 şi a avut o intensitate de 2,1 grade. S-a produs în apropierea oraşelor Timişoara, Arad, Szeged şi Oradea.

Cel de-al doilea seism a avut loc la ora 06:07:31 (ora locală a României), s-a produs în Banat, Timiş şi a avut o intensitate de 2,4. Așadar, ambele cutremure – în Timiș, județul care este, pe teriotoriul României, cel mai apropiat de Croația

Mai multe seisme s-au produs în aceste zile și în Vrancea, la trecerea în Anul Nou 2021. Chiar înainte de Anul Nou 2021, trei cutremure de peste 3,3 grade au avut loc în doar 24 de ore.

Cutremur și de Revelion

Cel mai recent cutremur a avut loc cu doar o oră înainte de Revelion, mai precis pe 31 decembrie la ora 22,43 și a avut magnitudinea de 3,6 grade, potrivit Institutului Național de Fizica Pământului. Cutremurul de dinainte de Anul Nou 2021 s-a produs la o adâncime de 125 de km. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 58km E de Brasov, 61km N de Ploiesti, 115km N de Bucuresti, 131km S de Bacau, 132km NE de Pitesti, 132km V de Braila, 136km V de Galati, 172km E de Sibiu, 180km N de Ruse, 214km SV de Iasi.

Tot joi, la ora 16:39, s-a produs un alt cutremur, de 3,3 grade, în aceeaşi zonă seismică, însă epicentrul a fost în judeţul Vrancea.

În luna decembrie, în România au avut loc 25 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,8 pe Richter.

Cel mai puternic seism din 2020 an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

De altfel, cercetătorul român Mircea Radulian a explicat, la scurt timp după cutremurul din Croația, că „trebuie sa fim pregatiti oricând pentru un cutremur în România”. Mai mult, privind situația seriei de seisme din Croația, ar putea exista și alte replici în orele sau zilele următoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.