Caută
Close this search box.

Cine mai fuge din ţară înainte să fie condamnat

puiu popoviciu

Prințul Paul al României este căutat de două săptămâni de oamenii legii, după ce a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare, în Dosarul Ferma Băneasa.

Tot în urmărire internațională au fost dați și doi oameni de afaceri israelieni, Tal Silberstein și Benyamin Steinmetz, precum și Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu), toți condamnați în același dosar. Însă aceștia sunt doar câțiva din lista infractorilor care fug de răspunderea penală.

Oameni de afaceri, interlopi cunoscuți sau infractori de rând dau bir cu fugiții înainte ca judecătorii să decidă arestarea sau condamnarea definitivă. Unii au ajuns să fie căutați prin Europol sau chiar prin Interpol.

Paul Al Romaniei ar fi în Italia

Când s-au dus să-l aresteze pe prințul Paul, joi, 17 decembrie, oamenii legii au dat doar de soția acestuia, Lia, care le-ar fi spus acestora că Paul a plecat în Portugalia. Prințesa Lia a ieșit ulterior în spațiul public și a declarat că soțul său e persecutat politic.

„Paul este și s-a considerat nevinovat. Vom folosi toate căile legale care ne stau la dispoziție pentru a demonstra acest lucru.

El nu a fugit din țară în urma condamnării, ci a plecat în Portugalia, unde a deschis un proces de succesiune”, a spus prințesa Lia, într-un interviu la Antena 3.

Paul Al Romaniei, dat oficial in urmarire generala. Poza autointitulatului print a fost afisata pe site-ul Politiei Romane

Paul-Philippe al României a primit o pedeapsă de trei ani și patru luni cu executare, în dosarul retrocedării ilegale a zeci de hectare din Ferma Băneasa.

Nela Ignatenko, dispărută înainte de a afla sentinţa în dosarul Ferma Băneasa

Nela Ignatenko (fosta Păvăloiu), condamnată în Dosarul Ferma Băneasa, alături de Remus Truică și de prințul Paul al României, a fost dată în urmărire de polițiști, după ce nu a fost găsită la locuința sa. Ea este căutată de polițiști, la fel ca în cazul lui Paul.Nela Ignatenko

Ignatenko a fost condamnată definitiv joi, 17 decembrie, la 5 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare a banilor și abuz în serviciu.

În Dosarul Ferma Băneasa, Ignatenko (fostă Păvăloiu) a fost acuzată de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave, spălare a banilor.

Nela Ignatenko, a două persoană dată în urmărire în dosarul Fermă Băneasa. Ea a postat recent pe Facebook: Dacă Dumnezeu este cu ține, nu contează câți sunt împotriva ta

„Ca urmare a înțelegerii avute cu inculpatul Al României Paul Philippe, inculpata Păvăloiu Nela i-a promis că, prin influența avută la nivelul funcționarilor publici cu atribuții în retrocedarea Pădurii Snagov, îi poate determina să acționeze conform intereselor acestuia.

Astfel, aceasta a făcut demersuri la Primăria Snagov și Instituția Prefectului Ilfov, a redactat cereri, memorii, a pus la dispoziția funcționarilor publici înscrisuri și, prin intermediul primarului Mușat Apostol, cu care are o relație apropiată, beneficiind de sprijinul unor persoane din conducerea unor partide politice, și-a exercitat influența asupra funcționarilor publici din cadrul comisiei locale Snagov și comisiei județene de fond funciar Ilfov, determinându-i să valideze retrocedarea către inculpatul Al României Paul a suprafeței de 46,78 ha teren forestier, deși acesta nu a depus cerere în mod valabil, nu a făcut dovadă titlului lui Carol al ÎI-lea sau drepturilor sale succesorale după acesta.

În schimb, inculpata Pavaloiu Nela urma să primească 30% din valoarea bunului ce urma a fi retrocedat”, au fost acuzațiile aduse de DNA.

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, investitor la Roșia Montană, și consultantul politic Tal Silberstein au fost dați și ei în urmărire generală, după condamnarea la câte 5 ani de detenție, în acelaşi dosar.

Cei doi s-ar afla în Israel, însă, potrivit procedurii, Poliția trebuie să îi dea în urmărire generală pe teritoriul României, apoi să ceară emiterea unui mandat de arestare internațională.

Între timp, fotografiile lor au fost scoase de pe site-ul IGPR.

Dragoş Săvulescu nu va fi extrădat

Dragoș Săvulescu, fostul acționar de la Dinamo, figurează pe site-ul Poliției Române la persoane urmărite, fiind vizat de un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, după ce, la începutul anului trecut, a fost condamnat la 5 ani și jumătate de detenție efectivă, în Dosarul Retrocedărilor, alături de fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, Cristi Borcea și alți inculpați.
Dragos Savuescu dat in urmarire

El nu va fi însă extrădat în România. Dragoș Săvulescu a făcut bani din tranzacții imobiliare. Înainte de sentința definitivă, milionarul a primit 50 de milioane de euro pentru Parcul Verdi, pe care Primăria Capitalei l-a răscumpărat la un preț de aproximativ 10 ori mai mare față de valoarea de piață a terenului.

La începutul anului, el s-a predat inițial la o secție din Napoli, în prezența avocatului său, dar magistrații italieni l-au eliberat.

Puiu Popoviciu, încă pe lista Most Wanted, a Poliţiei Române

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu se sustrage unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.Gabriel Popoviciu in lista Most wanted a politiei

„Impotriva celui in cauza Curtea de Apel Bucuresti a emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 352 din 02.08.2017, fiind condamnat la 7 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si dare de mita”, se arata in informarea politiei.

Puiu Popoviciu a plecat in Marea Britanie inainte de decizia definitiva de condamnare, iar procedura de extradare dureaza de aproximativ trei ani. Dupa ce a fost condamnat, in august 2017, milionarul a deschis mai multe procese, cai extraordinare de atac, in care contesta decizia definitiva.

Milionarul a facut, in ultimii trei ani, mai multe cai de atac extraordinare, dar toate au fost respinse.

Bebe al lui Camataru, cautat pentru infractiuni la legea circulatiei

Albert Balint, fiul interlopului Sile Camataru, este unul dintre cei mai cautati infractori din Romania.

Bebe al lui Camataru cel mai cautat infractor roman
Albert Cămătaru (33 de ani), zis Bebe al lui Cămătaru sau Roby, este cunoscut pentru problemele pe care le are cu legea. Acum este căutat pentru infracțiuni la regimul circulației, însă în trecut a fost arestat pentru infracțiuni cu violență și a fost implicat într-un dosar de trafic de droguri.

Pe 19 octombrie 2019, fiul lui Sile Cămătaru a înjunghiat un tânăr, la intrarea într-un club de manele din Timișoara.

Clanul Duduianu are câţiva reprezentanti în lista Most Wnated

Ștefan Duduianu și Florin Duduianu sunt printre cei mai căutați infractori din România. Ei apar în topul listei Most Wanted, a Poliției Române.

Ștefan Duduianu se sustrage arestării preventive, într-un dosar de tâlhărie.

Stefan Duduianu, in lista most wanted

„La data de 14.08.2020, Judecătoria Sectorului 1 București a emis împotriva acestuia mandatul de arestare preventivă nr. 85 UP, pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la șantaj și tâlhărie calificată”, scrie în dreptul pozei sale.

Florin Duduianu se sustrage arestării preventive, în același dosar de tâlhărie ca și Ștefan Duduianu.

Florin Duduianu, cautat de politie
„Împotriva acestuia a fost emis de Judecătoria Sectorului 1 București mandatul de arestare preventivă, nr. 86, din data de 14.08.2020, pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, tâlhărie și tâlhărie calificată”, se arată în nota explicativă.

Ioan Grad, cel mai căutat violator român prin Europol

Ioan Grad este considerat unul dintre cei mai periculoși agresori sexuali din România. El se află pe lista „most wanted” a Europol.
Ioan Grad a fost condamnat pentrtu viol, lipsire de libertate si ultraj

Are 56 de ani și este din Maramureș și este căutat pentru viol. Potrivit datelor furnizate de Poliția Română, „a fost condamnat la 10 ani închisoare pentru comiterea infracțiunilor de viol, lipsire de libertate în mod ilegal și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice, constând în aceea că în luna august 2003, împreună cu un complice au lipsit în mod ilegal de libertate, prin răpire, două minore de 14 și respectiv 15 ani și au întreținut cu acestea prin violență și amenințări raporturi sexuale, respectiv în anul 2008 au agresat în public o altă persoană, provocând astfel un scandal ce a tulburat grav liniștea publică”.

Tot pe lista poliției se află și Gregorian Bivolaru, Zaher Iskandarani, Codruț Marta și multe alte persoane căutate pentru fapte de corupție, înșelăciune sau alte infracțiuni, dar care au fugit înainte ca autoritățile să decidă încarcerarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri