Încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost înregistrate în România, conform unor analize realizate la INBI „Matei Balș”.

Ambele cazuri sunt din București. Și în aceste cazuri, ca și la prima persoană detectată cu noua tulpină, este vorba despre persoane care nu au călătorit în afara țării.

„Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării. Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare”, au transmi autoritățile.

Acestea au precizat că se ai așteaptă rezultatul și altor teste care se află în lucru la laboratorul INBI „Matei Balș”, cu rezultate în curs.

Ministerul Sănătății recomandă populației să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea socială și igiena mâinilor.

Având în vedere apariția noii tulpini în București, Ministerul Sănătății a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare.

142 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here