Caută
Close this search box.

Premierul Florin Cîțu: Economia României va crește după ridicarea restricțiilor sanitare

guvernul

Premierul Florin Cîțu consideră încurajatoare prognoza Comisiei Europene, privind devoluția economiilor UE în următorii doi ani. El arată că și economia României va reveni pe creștere, odată cu ridicarea restricțiilor sanitare.

„Vești încurajatoare de la Comisia Europeană privind evoluția economică a României după criza provocată de pandemia COVID-19.

Avem motive să fim încrezători în relansarea economiei românești. Premisele există. Sunt confirmate de previziunile economice din iarnă ale Comisiei Europene, publicate astăzi”, a scris premierul, pe pagina de Facebook a Guvernului.

El spune că economia României poate avea o evoluție chiar peste cea prognozată de Comisia Europeană, datorită fondurilor venite prin Mecanismul de Redresare și Reziliență.

„În cazul României, creșterea Produsului Intern Brut în 2021 este prognozată puțin peste media Uniunii Europene, respectiv, la nivelul economiei zonei euro. Estimarea poate fi îmbunătățită dacă luăm în considerare și cele peste 30 de miliarde de euro de care vom beneficia prin Mecanismul de Redresare și Reziliență.

Este un semnal bun pentru investitori! Evoluția în V care a caracterizat economiile europene în perioada pandemică va duce foarte curând și România pe panta ascendentă, odată cu ridicarea restricțiilor sanitare.

Menținerea politicii fiscale stimulative și cheltuirea responsabilă și transparentă a banilor publici sunt sarcini asumate de către Guvern, de aplicarea cărora depinde revenirea economică a României după criza sanitară”, a mai arătat Florin Cîțu, precizând că va discuta aceste tema cu oficialii Uniunii Europene în cadrul vizitei pe care o face la Bruxelles.

Economia României se va recupera în 2021 și 2022 cu o rată puțin mai ridicată decât media Uniunii Europene, potrivit prognozei de iarnă a Comisiei Europene. Cu toate acestea, creșterea economică prognozată pentru România în 2022 va fi mai mică, în cifră absolută, decât scăderea din 2020, provocată de pandemia de coronavirus. În privința inflației, România va fi peste media UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri