Caută
Close this search box.

Biden: „Putin, un ucigaș fără suflet”. Putin: „Ne înțelegem unul pe altul”

biden

Președintele Joe Biden l-a numit pe președintele rus, Vladimir Putin, într-un interviu la ABC TV, „un ucigaș fără suflet”. Putin i-a răspuns un fel de „mulțumesc, la fel”.

Întrebat despre raportul serviciilor de informații în care Putin era acuzat că „a autorizat și a supravegheat operațiunile sub acoperire ce au vizat denigrarea candidatului Joe Biden”, președintele american a dezvăluit că a avut o conversație cu Putin în ianuarie, în care îl avertizase pe președintele rus că „va răspunde politic” pentru astfel de acte.

„Va plăti un preț”, a spus președintele SUA, fără să detalieze. Când a fost întrebat dacă crede că Putin este un ucigaș, președintele a răspuns: „Mmm hmm, da”.

Biden i-ar fi spus chiar lui Putin că nu crede că are suflet. Președintele rus i-a răspuns: „Ne înțelegem unul pe altul”.

Aceste declarații directe, fără cosmetizare diplomatică, marchează o întrerupere a „relației calde” dintre fostul președinte Donald Trump și Putin.

Biden nu este primul președinte american care i-a „evaluat” sufletul lui Vladimir Putin, spune Adina Mutăr de la Newsweek.

După un summit din 2011 cu Putin, președintele de atunci, George W. Bush, a făcut celebra declarație: „L-am privit pe om în ochi. L-am găsit foarte simplu și de încredere. Am putut chiar să-i simt sufletul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri