Caută
Close this search box.

Emil Boc s-a vaccinat cu o doză AstraZeneca din lotul ABV2856

emil boc

Printre cei vaccinați în România cu doze din acest lot se numără și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Edilul a povestit la Digi24 care a fost experiența sa după vaccin și ce are de gând să facă în cazul rapelului.

„Sunt unul dintre cei 10.000 de clujeni care s-au vaccinat cu AstraZeneca din acest lot, în data de 15 februarie. Nu am avut nimic special în afara celor care au fost înscrise în prospect.

Mi-am amintit de vaccinurile din copilărie, adică ușoare dureri musculare, o stare de pre-febrilitate, durere la locul unde s-a administrat vaccinul, nimic care să spună că este în afara regulilor jocului. Îmi aminteam că mama, în copilărie, îmi spunea după ce îmi făceam vaccinul: Du-te și ia un piramidon și-ți trece!

La fel și acum s-a întâmplat. A trecut aproape o lună de atunci și starea de sănătate nu mi-a dat niciun indiciu că ar fi ceva problematic sau o altă afecțiune să fie declanșată, astfel că eu intenționez și în 9 aprilie, când va fi rapelul, să merg mai departe, evident, dacă nu vor apărea date noi de la Uniunea Europeană”, a declarat vineri, la Digi24, Emil Boc.

Edilul nu crede că există o legătură între vaccinul AstraZeneca și decesele care au alarmat unele țări UE. El dă exemplul Marii Britanii.

„Eu personal nu cred că este o corelare directă, o relație directă între cele cinci decese, din nefericire, și cele 5 milioane de persoane care au fost vaccinate cu AstraZeneca. Mă uit la Marea Britani,e unde peste 10 milioane de oameni s-au vaccinat cu AstraZeneca și nu au fost incidente”, a spus primarul din Cluj.

El îi sfătuiește pe români să se vaccineze, pentru că nu există altă cale de a ține pandemia sub control.

„Am încredere în Agenția Europeană a Medicamentului și în esență în Uniunea Europeană, pentru că este cel mai înalt for de pe această planetă care se ocupă de sănătate. Am încredere în autoritățile din România că gestionează corect acest fenomen.

În consecință, eu personal recomand și altora să se vaccineze, pentru că nu există altă cale mai ușoară și mai directă de a ieși din această pandemie. Întoarcerea la normalitate va depinde de numărul persoanelor care se vaccinează.

Salvarea locurilor de muncă depinde foarte mult de campania de vaccinare, astfel încât eu personal nu am argumente să spun nu vă vaccinați, dimpotrivă, susțin fără rezerve, personal, campania de vaccinare și vaccinarea pe care am făcut-o”, a fost mesajul transmis de Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri