Caută
Close this search box.

Bogdan Gheorghiu: Premierul mi-a cerut să să îi punem la dispoziție un scenariu care să excludă oprirea totală a activității culturale

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a vorbit despre măsurile de relxare care se vor aplica în domeniul cultural, în perioda următoare.

Este impropriu spus relaccxare. Abordăm problema cu responsabilitate. Am învățat destul într-un an de pandemie. Grupul nostru de lucru, din care fac parte specialiști, printre care și Victor Costache. Am făcut scenariul unu care implica costuri mai mari și restricții mai puține, dar și scenariul doi care implica costuri mai mici și mai multe restricții. Acesta din urmă seamănă cu cel care se aplică astăzi, diferă pragurile pentru că și premierul mi-a cerut să ii punem la dispoziție un scenariu care să excludă oprirea totală a activității culturale. Vorbim de o înăsprire sau o relaxare în funcție de evoluția epidemiologică, fără a se opri de tot activitatea. Noi toate aceste praguri le-am calculat pana la 7,5 %, granița de carantinare, după care nu mai putem desfășurarea niciunei activități.”, a spus ministrul.

Întrebat cine va suporta costurile pe care implică desfășurarea activității, în pandemie, ministrul a spus:

„Punctul de testare e treaba organizatorului, iar ei au spus ca își asumă fără problemă. va fi strict decizia fiecărui organizator pe care scenariu dorește să meargă. Testarea, în care e nevoie de ea, va fi inclusă în prețul biletului. Trebuie dezvoltată o aplicație pentru telefonul mobil, după 15 minute vine rezultatul, platforma trebuie să includă posibilitate de achiziție a biletului pe loc, iar prețul să includă și prețul testului pe care abia l-ai făcut. E valabil pentru cei care nu au test PCR în ultimel48 de ore sau dovada de vaccinare sau imunizare că ai trecut prin boală și te-ai imunizat”, a mai spus Gheorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri