Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că Ministerul a bugetat în acest an 40.000 de doze de vaccin anti-HPV, dar obiectivul de a eradica acest tip de cancer va fi atins în curând şi datorită sprijinului pe care ţara noastră îl va primi prin PNRR.

”Am introdus în PNRR întărirea capacităţii medicilor de familie în procesul de prevenţie: pentru recoltarea testului Babeş Papanicolau şi testul care diagnostichează infectia cu HPV”, a transmis ministrul Sănătăţii.

Ioana Mihăilă a precizat că screeningul ”e bine sa fie făcut la nivel de asistenţă primară, de aceea dotarea regională cu aparatură, astfel încât diagnosticarea să se facă în timp util şi eficient, este esenţială”.

”Şi tot prin PNRR am introdus o importantă componentă de digitalizare, astfel încât rezultatele să se afişeze mai uşor. Am solicitat Comisiei de oncologie din Minister să extindă testarea pe grupele de vârstă pentru a ne plăti datoria faţă de fetele mai mari, nu doar grupa 11-14 ani.

De asemenea, am întrebat Comisia Europeană în ce măsură s-ar putea face o achiziţie centralizată la fel ca cea împotriva COVID-19”, a mai scris Mihăilă, citată de News.ro.

Ministrul Sănătăţii a precizat că fiica sa, care are 13 ani, va fi vaccinată în acest an.

”Aşteaptă cu nerăbdare, iar la şcoala ei îndemn mamele să aibă curaj să îşi vaccineze fetiţele şi băieţii”, a mai afirmat Ioana Mihăilă.

85 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here