Caută
Close this search box.

Percheziţii în Dolj şi Giurgiu: Șeful DRDP Craiova, suspectat că și-a falsificat documentele de studii

Procurorii Parchetului General efectuează vineri trei percheziţii domiciliare în judeţele Giurgiu şi Dolj, într-un dosar penal în care se fac cercetări privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune de către o persoană cu funcţie de conducere în cadrul unei companii de interes strategic naţional.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de Bogdan Bratu, director general al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Craiova, acuzat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prin folosirea unor documente de studii falsificate.

Obiectul cercetărilor îl constituie inducerea şi menţinerea în eroare a instituţiei, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985.000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de la angajator, urmând a fi completat şi stabilit în funcţie de întregul material probator ce se va administra în cauză. Acţiunea beneficiază de sprijinul IGPR – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice„, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului General.

Conform CV-ului postat pe site-ul DRDP Craiova, Bogdan Bratu a făcut liceul la Grupul Şcolar „Miron Nicolescu” din Giurgiu, obţinând în 1997 o diplomă de bacalaureat.

Ulterior, a urmat cursurile a două facultăţi. Are o diplomă de economist la Facultatea de Management din cadrul ASE (2009), precum şi o diplomă în Drept, obţinută în 2016 la Universitatea Hyperion din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri