Caută
Close this search box.

Prințul Philip va fi înmormântat pe 17 aprilie. Harry va participa la funeralii, fără soția sa Meghan

Regina Elisabeta a II-a face ultimele pregătiri pentru funeraliile soțului său, prințul Philip. Înmormântarea va avea loc sâmbăta viitoare.

Regatul e în doliu.

Plângem alături de Maiestate” titrează presa britanică. Armata i-a adus sâmbătă un omagiu prinţului Philip. Unităţile de artilerie au tras 41 de salve de tun în memoria celui care i-a fost reginei Elisabeta a II-a cel mai mare sprijin, după cum a mărturisit suverana însăşi.

Funeraliile prinţului Philip, duce de Edinburgh, vor avea loc în 17 aprilie, în Capela St. George, la Castelul Windsor, la ora locală 15:00, a anunţat Palatul Buckingham.

Cu mic cu mare, britanicii au venit să aducă flori la Palatul Buckingham, deși casa regală îi îndemnase să nu dea banii pe flori, mai bine să facă o mică donație asociațiilor de caritate.

O mare de flori, și la Castelul Windsor. Se spune că până de curând, prințul Philip degusta cu plăcere un vin roșu. Așa că cineva, pe lângă buchetul de flori, a lăsat și un pahar de vin roșu.

Nu vor fi funeralii de stat, ci o ceremonie restrânsă din cauza pandemiei, dar și pentru că așa își dorea prințul Philip. Încă de acum câțiva ani el a avut grijă să dea indicații clare despre cum vrea să decurgă lucrurile după ce nu va mai fi.

Prințul Harry vine din California la funeralii, dar soția lui, Meghan, se pare că nu îl însoțește, pentru că, fiind însărcinată, călatoria peste ocean nu ar fi recomandată.

Premierul britanic Boris Johnson nu va participa la funeraliile prinţului Philip, pentru a face loc pentru cât mai mulţi membri ai familiei, a anunţat Downing Street într-o declaraţie de presă.

Ca rezultat al reglementărilor privind coronavirusul, doar 30 de oameni pot lua parte la funeraliile Alteţei sale Regale Prinţul Philip, duce de Edinburgh. Premierul a dorit tot timpul să acţioneze în conformitate cu interesul superior al casei regale şi, pentru a lăsa loc unui număr cât mai mare cu putinţă de membri ai familiei, nu va participa la funeraliile de sâmbătă„, a transmis biroul premierului britanic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri