Caută
Close this search box.

Un profesor ieşean trebuie să ia 10.000 de euro, de la un restaurant care nu l-a primit, pentru că e homosexual

Restaurantul Moară de Foc a fost obligat de Tribunalul Iași să achite despăgubiri morale de 10.000 euro profesorului ieșean Daniel Tudora. Aceasta deoarece profesorul nu a fost lăsat să între în restaurant, fiind discriminat, pe motive de orientare sexuală.

Tribunalul Iași a obligat recent SC Indiana SRL, firma patronată de Marian Crețu, care administrează restaurantul Moara de Foc să achite despăgubiri de 10.000 de euro profesorului ieșean Daniel Tudora.

Incidentul s-a petrecut pe 5 septembrie 2016, când șeful de sală de la Restaurantul Moara de Foc nu l-a lăsat să intre, pe motivul că „șefii au decis și nu mai vrea să audă discuții despre homosexuali”.

„Reclamantul arată că fapta a fost săvârșită la data de 5.09.2016 și a constat în refuzul reprezentanților pârâților a a-i acorda acces la serviciile de restaurant din restaurantul „Moara de Foc” Iași.

Reclamantul arată că a mers în restaurant la orele 19, unde avea întâlnire cu o cunoștință, dar șeful de sală i-a sugerat să părăsească locația, iar când a cerut explicații i s-a spus că „șefii au decis” și nu mai vrea să audă” discuții despre homosexuali”.

Reclamantul a precizat că merge de mulți ani în restaurant și nu a mai avut astfel de probleme. Reclamantul a mai arătat că în luna iunie 2016 o altă cunoștință a sa a auzit discuții între angajați, din care rezultă că patronul i-a sfătuit să îl provoace, pentru a avea motiv să îl dea afară din restaurant”, au menționat judecătorii ieșeni, în sentința prin care l-au despăgubit pe ieșean cu 10.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri