Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat în prima sa conferință de presă că mandatul său se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe trei priorităţi: atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în sănătate, creşterea accesului la servicii medicale de bază şi reforma managementului spitalelor şi a serviciilor de sănătate.

La conferința de presă, care a avut loc la Ministerul Sănătății, în sală au fost prezenți, din partea USR PLUS, Dan Barna și Dragoș Tudorache.

Ioana Mihăilă mai spus că l-a întrebat pe Vlad Voiculescu, fostul ministru de la Sănătate ”dacă crede că voi supraviețui”.

Mihăilă a mai spus că va continua „fără ezitare” proiectele începute în mandatul lui Vlad Voiculescu.

Ioana Mihăilă a afirmat, răspunzând unei întrebări, că l-a întrebat pe Vlad Vooculescu dacă el crede că va supraviețui că în acestă funcție, iar răspunsul acestuia a fost „cred că da”. Ea a mai spus că cel mai teamă îi este că nu va apuca să finalize sau să pun pe drumul cel bun reformele pentru care a venit la Ministerul Sănătății.

Mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe următoarele trei priorităţi: în primul rând, atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în sănătate. În cadrul PNRR am propus investiţii de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească. Aceste investiţii, implementate corect, pot să facă pentru oameni diferenţa între viaţă şi moarte, între a primi un tratament adecvat în ţară şi a trebui să meargă în străinătate, diferenţa între demnitate şi disperare. În al doilea rând, creşterea accesului la servicii medicale de bază. În al treilea rând, reforma managementului spitalelor şi a serviciilor de sănătate„, a afirmat ministrul.

116 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here