Caută
Close this search box.

DNA: Şpagă în sediul PSD, peste 40.000 de dolari

şpagă

Fostul lider al PSD, explică DNA, este acuzat că s-a folosit de puterea politică pentru a da contracte pentru echipamente militare de miliarde de dolari firmei unui afacerist care i-a facilitat întâlnirea, la un restaurant, cu fostul președinte american Donald Trump.

Potrivit rechizitoriului DNA, fostul lider PSD Liviu Dragnea și-ar fi traficat influența pe lângă fostul premier Sorin Grindeanu și reprezentanți ai MAPN și MAI astfel încât compania Circinius Defence LLC să obțină contracte cu Armata Română pentru „sistemul C4I cu capabilități de integrare ISTAR” și pentru un Centru de Analiză a Informațiilor din Surse Deschise (Open-Source intelligence – OSINT) pentru MAPN și MAI. Compania Circinius Defence LLC este controlată de Elliott Broidy, fost vicepreședinte al Comitetului de inaugurare al președintelui SUA, Donald Trump.

Intermediarul afacerii a fost Cristian Burci, care la un moment dat a preluat afacerea de la Broidy, conform Europei Libere.

„Inculpatul Nicolae-Liviu Dragnea a traficat influența reală pe care o avea față de prim-ministrul României și ceilalți membri ai Guvernului României, în special cei de la nivelul Ministerului Apărării, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Economiei, promițându-i că îi va determina să îi asigure interesele de afaceri, în special din domeniul militar și de intelligence, pe care Burci și Broidy le aveau în România”, se arată în rechizitoriul DNA.

La începutul lui 2017, Broidy deținea societatea Circinius Defence LLC prin intermediul unui fond de investiții , „societatea activa în domeniile intelligence și militar, fiind interesat astfel să obțină contracte în România, cu atât mai mult cu cât fusese informat în prealabil că România se angajase să aloce 2 % din PIB pentru industria de armament, toate achizițiile urmând să fie derulate de către executiv, aflat sub influența și autoritatea lui Liviu Dragnea”, se mai arată în document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri