Caută
Close this search box.

Dosarul Revoluţiei îşi continuă raliul între Înalta Curte, Parchetul General şi Parchetul Militar

dosarul revoluţiei

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis ca Dosarul Revoluției să se întoarcă la Parchetul Militar, însă decizia nu este definitvă.

”Restituie la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secția Parchetelor Militare, cauza privind pe inculpaţii Iliescu Ion, Voican Voiculescu Gelu și gl. (rtr.) Rus Iosif, trimişi în judecată prin rechizitoriul nr. 11/P/2014 din 5 aprilie 2019 al acestei unităţi de parchet.

Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului (…) Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii pentru procuror, persoanele vătămate, părțile civile, părțile responsabile civilmente şi inculpaţi. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 21 mai 2021”, este decizia instanței, conform G4Media.

Hotărârea vine după 2 ani de judecată în cameră preliminară în condițiile în care, potrivit legii, această procedură este de 60 de zile.

În octombie anul trecut, Curtea Supremă a identificat mai multe presupuse probleme de legalitate în investigația procurorilor militari și a exclus mai multe probe depuse de Parchetul Militar la dosar, printre care rapoartele întocmite de SRI și de Comisia parlamentară de anchetă a revoluției, care a funcționat în anii 90.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri