Guvernul a adoptat proiectul de hotărâre privind reorganizarea Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care prevede desfiinţarea celor două şcoli doctorale din cadrul instituţiei, anunţă ministrul de Interne, Lucian Bode.

„Prin reorganizarea Academiei am decis desfiinţarea celor două şcoli doctorale care au adus mari prejudicii de imagine instituţiei. În acest fel, vom repune Academia de Poliţie pe un făgaş de maximă onorabilitate în ceea ce priveşte educaţia superioară”, spune ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, conform Business Magazin.

Bode afirmă că, în contextul acumulării în ultimii ani a unor probleme legate de funcţionarea Academiei de Poliţie, reorganizarea instituţiei este „un pas firesc pentru profesionalizarea cadrelor MAI şi diminuarea deficitului de profesionişti”.

„Prin acest demers restabilim deopotrivă moralitatea şi etica academică şi profesională, în ideea că studenţii care ies de pe băncile Academiei să fie bine pregătiţi profesional şi cu o înaltă ţinută morală.

Un prim element al reorganizării vizează formarea iniţială a ofiţerilor pentru structurile MAI şi ceilalţi beneficiari din cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională prin intermediul studiilor de licenţă, în cadrul a două facultăţi: Facultatea de Poliţie şi Facultatea de Pompieri.

Decizia de astăzi va facilita modernizarea programelor de pregătire academică şi profesională, respectiv lărgirea sferei de recrutare a corpului universitar, prin cooptarea unor specialişti cu o reputaţie academică incontestabilă”, conchide Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here