Caută
Close this search box.

Peste 35 de români, infectaţi cu tulpina indiană a SARS COV-2

valeriu Gheorghiţă

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că, din datele cele mai recente, în România a fost confirmată varianta indiană a virusului SARS-CoV-2 la peste 35 de persoane.

„Au fost, cred, peste 35 de cazuri identificate, s-au efectuat secvenţieri şi este confirmată această tulpină – varianta virală indiană care are mutaţii particulare şi care asociază scăderea activităţii neutralizante a anticorpilor obţinuţi după vaccin şi chiar şi o uşoară creştere a contagiozităţii. Nu este un impact asupra beneficiului global al vaccinării, se menţin beneficiile vaccinării cu vaccinurile actuale.

Însă, mesajul nostru, ca de fiecare dată, este acela de a creşte într-un timp cât mai scurt numărul de persoane vaccinate, tocmai pentru a reduce circulaţia virusului în populaţie”, a afirmat şeful CNCAV, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Întrebat dacă persoanele infectate cu varianta indiană a SARS-CoV-2 au făcut forme severe de boală şi dacă erau sau nu vaccinate, el a răspuns:

„Nu, nu erau forme severe, erau persoane sigur nevaccinate, erau cetăţeni din India care au ajuns în România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri