Caută
Close this search box.

Răzvan Cherecheș: Corect ar fi fost ca relaxarea purtării măștii să se aplice doar pentru cei vaccinați

Răzvan Cherecheș

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, atrage atenţia într-o postare pe contul său de Facebook, că relaxarea purtării măștii pentru toți, vaccinați și nevaccinați, va duce la scăderea ritmului de vaccinare și va induce ideea falsă că lucrurile au revenit la normal.

Răzvan Cherecheș pornește de la exemplul Statelor Unite ale Americii, care au renunțat la purtarea măștii pentru persoanele vaccinate, și spune că o astfel de măsură este corectă și ar fi fost de dorit să fie aplicată și în România.

Relaxarea purtării măștii pentru toți va duce la scăderea ritmului de vaccinare și va induce ideea falsă că lucrurile au revenit la normal. Relaxarea regulilor doar pentru cei vaccinați ar fi dus la confirmarea comportamentului responsabil (vaccinarea) și i-ar fi stimulat pe restul să se vaccineze”, scrie Cherecheș.

Expertul în sănătate publică este de părere că autoritățile din România sunt preocupate să ia măsuri care să nu supere populația.

Dacă le dai studenților un test și le dai 10 tuturor, indiferent dacă au învățat 10 ore sau nu au învățat deloc, nimeni nu va mai învăța nimic pentru testul următor. Liderii noștri nu au curajul și responsabilitatea să ia deciziile corecte, sunt prea preocupați să nu se supere oamenii”, spune Cherecheș.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că, din 15 mai, se elimină obligativitatea portului măștii în aer liber, cu excepția piețelor sau târgurilor, se renunță la carantina de noapte, iar magazinele pot reveni la programul normal de funcționare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri