A doua parte a donației de vaccinuri din partea Rusiei a ajuns, în seara de 30 aprilie, la Chișinău. Să întâmpine serurile de imunizare, au venit Zinaida Greceanîi, Igor Dodon și ambasadorul Rusiei la Chișinău.

„Săptămâna viitoarea sunt gata să mă vaccinez cu Sputnik V. Jurnaliștii să nu aștepte invitație. Mă voi vaccina în privat”, a declarat președinta Parlamentului, Zinaida Grecenîi.

Sâmbătă, 24 aprilie, a ajuns în Moldova primul lot de vaccinuri oferite gratuit de Federația Rusă. Deși inițial se vorbea de 142 de mii de doze, într-un final, la Chișinău au ajuns doar jumătate.

Până în prezent, vaccinul rusesc Sputnik V a mai fost autorizat în 37 de țări, pe lângă Republica Moldova. Dintre acestea, doar Ungaria este stat membru al Uniunii Europene.

Agora amintește că în Republica Moldova a fost dat startul procesului de vaccinare împotriva COVID-19, la 2 martie. Primele persoane imunizate au fost medicii care activează în secțiile de reanimare și terapie intensivă, unde se tratează persoanele infectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here