Rusia foloseşte mai nou drone-catapultă, care sunt aruncate asupra obiectivelor vizate. Invenţia rusească este o versiune rudimentară a adevăratelor drone, care sunt mici vehicule autonome, purtătoare de încărcătură explozivă.

Comandamentul militar de la Moscova a dezvăluit că astfel de drone au fost folosite cu succes împotriva oponenților din Siria și că au avut un mare succes.

Dronele Lancet au o greutate maximă de 12 kilograme și sunt lansate dintr-o catapultă, ceea ce le face foarte eficiente.

Poreclite „Kalashnikov-ul zburător”, atât pentru eficiența lor, cât și pentru faptul că sunt produse de aceeași fabrică de armament, dronele Lancet au o viteză de croazieră de până la 110 kilometri pe oră, dar pot accelera până la 300 de kilometri pe oră.

Potrivit acelorași surse, raza de acțiune a dronei este de aproximativ 40 de kilometri, scrie Newsweek România. Rușii vor să folosească astfel de drone și împotriva altor drone, aparținând forțelor armate cu care sunt în conflict: atunci când le detectează, se reped pur și simplu asupra lor și le distrug.

În imaginile furnizate televiziunii ruse se vede cum o astfel de dronă a fost folosită împotriva oponenților din Siria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here