Caută
Close this search box.

Clotilde Armand a câştigat alegerile din USRPlus Sector 1, în faţa lui Dragoş Pîslaru

clotilde armand

Clotilde Armand (USR) a câștigat alegerile pentru șefia organizației de partid USR PLUS din Sectorul 1, cu circa 70 de voturi în avans față de competitorul ei, eurodeputatul Dragoș Pâslaru (PLUS), după cum indică numărătoare voturilor.

Reamintim că alegerile interne din USR PLUS Sector 1 au avut loc cu votul aprope 1000 de mebri cu drept de vot.

După fuziunea celor formațiuni, USR și PLUS, în toate filialele din țară ale celor două formațiuni politice au loc alegeri interne, pentru desemnarea de conduceri unice.

Desemnarea de noi lideri în organizațiile USR-PLUS din țară reprezintă o miză importantă în contextul în care este așteptat marele Congres USR PLUS pentru alegerea unui singur președinte de partid.

Reamintim că liderul PLUS, Dacian Cioloș, i-a propus liderului USR, Dan Barna, să se dea amândoi la o parte din cursa pentru șefia partidului cu argumentul că astfel ar fi evitate tensiunile interne dintre cele două partide proaspăt fuzionate, au declarat pentru G4Media.ro surse din cele două partide.

Potrivit acestora, propunerea lui Cioloș a stârnit nemulțumiri majore în USR, care consideră propunerea liderului PLUS de neacceptat. Propunerea a fost interpretată și ca o fugă de competiție din partea lui Dacian Cioloș, care s-ar teme că ar putea pierde șefia partidului.

Dan Barna și-a anunțat public, la începutul lunii, intenția de a candida la șefia noului partid rezultat din fuziunea USR PLUS. Dacian Cioloș a ezitat până acum să-și anunțe candidatura, însă la sfârștiul anului trecut a declarat că nu exclude o candidatură la prezidențiale în 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri