Caută
Close this search box.

Renate Weber, după decizia CCR privind revocarea ei: „Nu trebuie să se mai repete niciodată”

renate weber

Renate Weber a reacționat extrem de satisfăcută, în urma deciziei CCR, prin care revocarea sa a fost declarată neconstituțională.

„A fost vorba de un atac fără precedent la instituția Avocatul Poporului și cred că acest lucru este inadmisibil și nu trebuie să se mai repete niciodată”, a declarat Weber, pentru Aleph News.

„Mă bucură că această decizie a fost luată cu unanimitate, pentru că asta întărește ceea ce am spus și eu în permanenţă, că nu a existat nici un motiv pentru revocare și că tot ce s-a întâmplat în parlament a fost un mare abuz”, a spus Renate Weber, după decizia CCR privind neconstituționalitatea revocării sale din funcția de Avocat al Poporului.

„Eu continui (sic!) să spun că nu a fost vorba doar de revocarea mea, a fost vorba de un atac fără precedent la instituția Avocatul Poporului și cred că acest lucru este inadmisibil și nu trebuie să se mai repete niciodată”, a mai spus Weber.

CCR a dispus ca Renate Weber să își reia funcția de Avocat al Poporului.

„Curtea a constatat că, întrucât actul de revocare este neconstituțional, acesta încetează să mai producă efecte juridice.

Prin urmare, în temeiul art.147 alin.(4) din Constituție, care consacră caracterul general obligatoriu și efectele pentru viitor ale deciziilor Curții Constituționale, Curtea menționează că, de la dată publicării deciziei sale în Monitorul Oficial al României, doamna Renate Weber își reia calitatea de Avocat al Poporului, urmând a-și exercită mandatul constituțional pentru care a fost numită prin Hotărârea Parlamentului României nr.18/2019, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.524 din 26 iunie 2019”, se arată în comunicatul CCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri