Caută
Close this search box.

Profesorul Irinel Popescu, formatorul școlii de transplant hepatic în România, premiat pentru performanță profesională

Marele Premiu al Galei Elitelor Medicale a fost acordat anul acesta academicianul prof. univ. dr. Irinel Popescu, Preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale (2011-2019), părintele Transplantului Hepatic şi, totodată, fondatorul Chirurgiei Robotice din România.

Premiat pentru întreaga sa activitate de peste 40 de ani, medicul a adus, cu această ocazie, un omagiu Şcolii româneşti de chirurgie şi mentorilor care l-au format.

Aş vrea să omagiez instituţia pe care o reprezint, Institutul Clinic Fundeni, în care lucrez de peste 40 de ani şi datorită căruia, împreună cu echipe medicale multidisciplinare, am obţinut multe realizări. În mod particular, în acest an în care se împlinesc 100 de ani de la naşterea profesorului Dan Setlacec, aş vrea să aduc un omagiu acestui uriaş chirurg, mentor şi şef de şcoală, omul care m-a format pe mine şi pe mulţi alţii, generaţii întregi de chirurgi.”, a declarat prof. univ. Dr. Irinel Popescu, ce şi-a exprimat, totodată, convingerea că, în ciuda tuturor vicisitudinilor, medicii îşi vor face întotdeauna datoria faţa de oamenii aflaţi în suferinţă şi faţă de români, în general, notează ZiarMedical.ro.

Aflată la cea de-a V-a ediție, Gala Elitelor Medicale și-a desemnat în acest an câștigătorii din rândul celor mai renumiți reprezentanți ai sistemului sanitar, public și privat, care au fost premiați pentru rezultatele de excepție obținute și pentru serviciile oferite în domeniul medical. Printre câștigători se numără: Prof. Dr. Alina Daniela Tănase, director medical al Institutului Clinic Fundeni – Premiul pentru Performanță și Inovație în Domeniul Medical, Spitalul Clinic ″Dr. C.I. Parhon″, Compartimentul de Transplant Renal, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare – Premiul pentru Cea Mai Bună Echipă/Secție Spitalicească.

Părintele transplantului hepatic din România, prof. univ. dr. Irinel Popescu, face apel pentru salvarea vieţilor bolnavilor ce au nevoie de transplant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri