Caută
Close this search box.

Premierul grec mulțumește celor 22 de țări care ajută la stingerea incendiilor, printre care este și România

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis mulțumește, printr-un mesaj pe Twitter, celor 22 de țări care au trimis ajutor pentru combaterea incendiilor care au mistuit suprafețe mari din Republica Elenă. În Grecia, România a trimis 108 pompieri cu 22 de autospeciale.

În numele poporului grec, aș dori să-mi exprim recunoștința sinceră tuturor țărilor care au trimis asistență și resurse pentru a ajuta la combaterea incendiilor. Vă mulțumim că ați stat alături de Grecia în aceste vremuri dificile„, a scris pe Twitter Mitsotakis duminică seară.

Cele 22 de țări includ 11 membri UE (Austria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Franța, Germania, Polonia, România, Slovacia, Spania și Suedia) plus Egipt, Israel, Kuweit, Moldova, Qatar, Serbia, Elveția, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit și Statele Unite, potrivit Digi24.

45 de pompieri români acționează pentru lichidarea incendiilor care au cuprins vegetația uscată și fondul forestier din zona Spathari, pe insula Evia. FOTO: Facebook IGSU

Un număr de 45 de pompieri români acționează, luni, pentru lichidarea incendiilor care au cuprins vegetația uscată și fondul forestier din zona Spathari, pe insula Evia, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri