Caută
Close this search box.

Rareș Bogdan: Îl vom valida pe Dan Vîlceanu ca ministru de Finanțe. BPN, convocat prin SMS

rareş bogdan

”Îl vom valida pe Dan Vîlceanu ca ministru de Finanțe”, a anunțat marți seara, Rareș Bogdan după întâlnirea de la Vila Lac cu aripa din PNL care îl susține pe Florin Cîțu la șefia partidului.

Rareș Bogdan a mai spus că șeful PNL, Ludovic Orban, a refuzat convocarea Biroul Politic Naţional (BPN) al partidului, motiv pentru care acesta se întruni miercuri pentru a valida nominalizarea lui Dan Vâlceanu.

BPN, convocat prin SMS de Robert Sighiartău

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a convocat prin SMS Biroul Politic Naţional (BPN) al partidului, şedinţa fiind programată miercuri, la ora 10.30.

Convocarea conducerii liberale a fost făcută fără o consultare prealabilă a liderului liberal Ludovic Orban, cel care convoacă în mod obişnuit aceste şedinţe, deşi Statutul prevede şi alte variante, susţin surse din partid, scrie News.ro

În SMS-ul de convocare a şedinţei BPN, este invocat alineatul 3 al articolului 85 din Statutul PNL, potrivit căruia ”BPN se întruneşte lunar sau ori de câte ori este nevoie, la convocarea Preşedintelui partidului, a mai mult de jumătate din membrii BEx, a mai mult de un sfert dintre membrii săi sau mai mult de jumătate dintre preşedinţii BPJ”.

Scopul şedinţei este validarea lui Dan Vîlceanu pentru funcţia de ministru de Finanţe.

De altfel, susţinătorii lui Florin Cîţu – Raluca Turcan, Rareş Bogdan, Emil Boc, Alina Gorghiu, Ciprian Ciucu, precum şi mulţi alţi lideri de filiale liberale – au şi transmis marţi printr-un comunicat că nominalizarea noului ministru de Finanţe, Dan Vîlceanu, propus de premier, este un pas extrem de important şi vor susţine această candidatură, miercuri, în cadrul şedinţei BPN.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat luni seaă că premierul Florin Cîţu nu l-a consultat înainte de a anunţa că îl susţine pe Dan Vâlceanu pentru funcţia de ministru al Finanţelor Publice. Orban consideră normal ca premierul să aibă „o chimie bună” cu ministrul Finanţelor, care este principalul colaborator.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri