Caută
Close this search box.

Staţiunea Borsec a fost distrusă, precum Băile Herculane

borsec

Stațiunea Borsec din județul Harghita era cândva una dintre cele mai renumite destinații turistice din țară, dar din păcate, la fel ca Băile Herculane, a fost unul dintre locurile care au căzut pradă ruinei, după Revoluție. Astăzi, însă, localitatea renaște grație fondurilor europene.

„Nu doar din judetul Harghita a fost una dintre cele mai renumite stațiuni, dar și din țară. Din păcate, a fost una dintre stațiunile din România care a fost distrusă cel mai tare, alături de Băile Herculane.

În 2008, când am devenit primar, era aproape tot în ruină, inclusiv infrastructura și am decis atunci să căutăm fonduri și să reclădim orașul și stațiunea Borsec”, povestește Mikk Jozsef, edilul din Borsec, citat de Digi24.

„În perioada 2007-2013 am atras aproape 30 de milioane de lei, iar în perioada următoare 2014 – 2020 am luat peste 35 de milioane de lei și acum suntem la studii de fezabilitate ca să pregătim perioada care urmează și vrem să accesăm cât mai multe fonduri prin POR și PNRR”, arată primarul.

Sumele nu sunt deloc de neglijat. „Dacă ne gândim că localitatea Borsec are 2.585 de locuitori, deci foarte puțini, și bugetul nostru propriu este undeva la 6,5 milioane de lei, atunci sumele acestea sunt mari”, subliniază Mikk Jozsef.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri