Caută
Close this search box.

SUA au lansat un atac cu drone asupra unui membru al ISIS-K/ Atacuri noi sunt prognozate pe aeroportul din Kabul

Armata americană a anunţat că a desfăşurat un atac cu dronă împotriva unui „planificator” al organizaţiei Stat Islamic al Khorasan (ISIS-K), gruparea care a revendicat atacul de joi de la aeroportul din Kabul, informează AFP.

”Primele indicii sunt că am ucis ținta. Nu avem cunoștință de victime civile”, a spus armata americană într-un comunicat de presă”, despre lovitura efectuată vineri noaptea cu o dronă.

Potrivit US Central Command, lovitura a fost desfășurată în provincia Nangarhar, aflată la est de Kabul, la granița cu Pakistanul. Americanii nu au spus dacă ținta avea legătură cu atacul de joi de la aeroport.

Noi atacuri sunt așteptate pe aeroportul din Kabul

Potrivit Casei Albe, următoarele câteva zile vor fi, probabil, cele mai periculoase ale operațiunii de evacuare în cadrul căreia ar fi fost scoși din Afganistan circa 111.000 de oameni.

John Kirby, purtător de cuvânt al Pentagonului, a declarag că încă există amenințări ”credibile, specifice”, la adresa aeroportului, după atacul cu bombă la una dintre porțile acestuia.

”Cu siguranță că suntem pregătiți și ne așteptăm la alte tentative. Monitorizăm aceste amenințări foarte, foarte atent, practic în timp real”, a spus Kirby.

Ambasada SUA din Kabul i-a avertizat pe americanii de acolo să nu meargă la aeroport din cauza amenințărilor, adăugând că cei care sunt la porți trebuie să plece imediat.

Cu o zi înainte de atentatul de joi a fost emisă o alertă similară.

Evacuările continuă de pe aeroportul din Kabul, cu câteva zile înainte de data-limită de 31 august prevăzută pentru retragerea soldaţilor americani din Afganistan, după 20 de ani de război.

Mii de persoane sunt încă refugiate în incinta aeroportului şi aşteaptă să se urce într-un avion, potrivit generalului Hank Taylor, care a dat asigurări că evacuările se vor desfăşura „până în ultimul moment”.

Locuitori din Jalalabad, capitala Nangarhar, au spus că au auzit mai multe explozii provocate de lovituri aeriene la miezul nopții dintre vineri și sâmbătă, dar nu este clar dacă acestea au fost provocate de o dronă americană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri