Caută
Close this search box.

VIDEO O gâscă sălbatică zboară cu burta-n sus, parcă dorind să se dea mare

gâscă

O fotografie cu o gâscă zburând cu picioarele în sus a devenit virală. Fotografia fost făcută de Vincent Cornelissen, în apropiere de orașul olandez Arnhem.

În imagini, gâsca poate fi văzută rostogolindu-și corpul cu susul în jos și răsucindu-și gâtul și capul la 180 de grade, în jurul poziției normale. Acest fenomen este cunoscut sub numele de „whiffling”.

După ce fotografia a devenit virală, experții au spus că pasărea ar putea să se învârtă astfel pentru a se da mare. Fotografia a fost făcută la începutul acestui an și a fost distribuită de Cornelissen, pe pagina sa de Facebook.

Fotograful a declarat pentru ABC 12 că a primit mii de mesaje și comentarii de la oameni din întreaga lume care i-au cerut mai multe informații despre gâsca whiffling. El dezvăluie că fotografia nu numai că a captat atenția internauților, dar a atras și atenția academicienilor.

Un profesor de la Universitatea din Istanbul chiar a editat fotografia cu săgeți, pentru a-și învăța studenții despre aerodinamică, anunță News18.

Fotografia i-a atras atenția și lui Lars Soerink, care este fotograf de animale sălbatice și lucrează pentru Bird Protection Netherlands. Acesta a spus că gâsca pare că învață trucuri noi sau poate că se dă mare în fața partenerelor.

Un astfel de comportament este observat la mai multe specii, cum ar fi găîna cu coadă galbenă mică, godacul cu coadă neagră, sturzul de nord și gâsca cu picioare roz. Nu este însă prima dată când a fost surprinsă o gâscă zburând cu burtă în sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri