Caută
Close this search box.

Rata de infectare în București, în creștere: Sectorul 1 a depășit 8,5 la mie

Rata de infectare cu Covid-19, calculată la 14 zile, a ajuns la 6,64 la mia de locuitori în Capitală, anunță Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.

În Sectorul 1 al Capitalei, rata a crescut alarmant, depășind 8,5 la mie.

În urmă cu o zi, aceasta rata de infectare este de 6,33.

Subprefectul Capitalei Antonela Ghiţă a declarat că nu va convoca Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) joi, explicând că aşteaptă modificarea legislaţiei.

„Aşteptăm cu interes modificarea legislaţiei. Va trebui să ţinem cont de toate lucrurile nou aduse”, a spus, joi, Antonela Ghiţă.

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat miercuri că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, MAI şi DSU analizează decuplarea scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate, fiind luată în calcul inclusiv introducerea testelor pe bază de salivă, pentru elevi.

Citește și: Pacienţii din două spitale din Bucureşti, externaţi de urgență

De asemenea, el anunţa că ar urma să aibă loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în care se va aproba ca activităţile economice din domeniul HoReCa să se desfăşoare şi peste o rată de incidenţă de 6 la mie, dacă angajaţii şi clienţii sunt vaccinaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri