Caută
Close this search box.

15 ani de la asasinarea, de ziua lui Vladimir Putin, a Annei Politkovskaia, jurnalist rus

politkovskaia

Publicaţia rusă Novaia Gazeta a denunţat joi, la împlinirea a 15 ani de la asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia, prescrierea răspunderii penale pentru persoana ori persoanele, încă necunoscute, care au ordonat această crimă, informează France Presse.

Critic al Kremlinul, în special al războiului sângeros în Cecenia şi al liderului pro-Kremlin al acestei republici, Ramzan Kadîrov, jurnalista de investigaţie de la Novaia Gazeta, Anna Politkovskaia a fost împuşcată în casa scărilor din blocul unde domicilia la 7 octombrie 2006, un asasinat care a coincis cu ziua de naştere a preşedintelui Vladimir Putin.

Asasinarea Annei Politkovskaia a provocat o undă de şoc în Rusia şi în toată lumea. Însă doar executanţii crimei au fost condamnaţi.

„Joi, comanditarii au scăpat oficial de răspunderea penală”, a denunţat Novaia Gazeta, adăugând că publicaţia se va strădui în continuare să obţină în faţa tribunalelor „redeschiderea anchetei asupra asasinării Annei Politkovskaia până când va fi dezvăluit numele celui care a dat ordinul”.

Comemorarea intervine într-un context de presiuni crescute împotriva mass-media independente, a opoziţiei şi organizaţiilor neguvernamentale critice la adresa Kremlinului, după arestarea, la începutul anului, a lui Aleksei Navalnîi, principalul critic al preşedintelui Vladimir Putin, arată Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri