Caută
Close this search box.

George Simion spune că nu are nici o treabă cu Rusia şi aduce iar în prim-plan propunerea cu Călin Georgescu prim-ministru

george simion

Liderul AUR, Georoge Simion, afirmă că formațiunea sa nu va permite ca președintele Klaus Iohannis să neglijeze rezultatul votului pentru moțiunea de cenzură, prin care Guvernul Cîțu a fost demis. Simion a precizat că unul dintre planurile AUR rămâne procedura de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, începând chiar de luni.

Pentru AUR, varianta acceptată ar fi o „guvernare națională”, formată din specialiști ale căror profesii să fie dublate de „iubirea de țară”. Călin Georgescu ar fi o variantă de premier, spune Simion.

„De luni începem să adunăm semnături pentru suspendarea președintelui Iohannis”, a comentat Simion în emisiune la Realitatea TV, explicând că Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) marșează cu mai multe planuri: „A, B și C”.

„În funcție de desfășurarea evenimentelor, avem planurile a, b și c (…) Noi nu suntem mulțumiți de niciuna din variantele vehiculate la PNL: Bode, Ciuca, Vîlceanu (…) Avem nevoie ca țara să fie condusă de specialiști care să aducă stabilitate, dar care să fie și buni patrioți.

Vrem o guvernare națională, formată din specialiști…profesia lor să fie dublată de iubirea de țară. La Cîțu n-am vazut deloc iubirea de țară”, a subliniat Simion.

Co-președintele AUR a adăugat că vor exista consultări cu celelalte partide, care de asemenea vor veni cu propuneri de specialiști, preferabil din afara partidelor, pentru funcția de premier.

„Cred că toți (partidele – n.red) putem găsi un nume în afara partidului, pentru funcția de premier(…) Noi am propus încă din decembrie 2020 o variantă de premier, am trimis semnalul către Cotroceni, dar domnul Iohannis procesează mai greu.

Un bun specialis,t care a lucrat și la ONU, rămâne pentru noi Călin Georgescu. Țare are nevoie de stabilitate, de liniște de reconstrucție. (…) Georgescu ar fi o variantă (…)

Noi avem respect și față de alegătorii PNL și cei ai USR și cei ai PSD și cred că împreună putem gândi o construcție comună (cu referire la un guvern de specilaiști – n.red). Vom avea discuții, să vedem ce spun și Orban, Ciolacu, Cioloș și Kelemen Hunor”, a precizat Simion.

Călin Georgescu a fost în perioada 1997-2013 director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă, iar în 2013 a devenit preşedinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma.

A mai fost secretar general în Ministerul Mediului și director al Directiei Organizații Economice Internaționale în Ministerul Afacerilor Externe. Au mai apărut informații că a lucrat la Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri