Caută
Close this search box.

Spionii sud-coreeni, tehnici avansate ca să afle cât a slăbit Kim Jong-un

kim jong-un

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a slăbit vizibil recent, dar este sănătos și încearcă să-și crească popularitatea în rândul cetățenilor nord-coreeni, deși problemele economice se agravează accelerat, a transmis agenția de spionaj din Coreea de Sud parlamentarilor din această țară.

Serviciul Național de Informații (NIS) a înaintat evaluarea în timpul unei ședințe parlamentare cu ușile închise, care a avut loc joi. Spionii sud-coreeni au folosit tehnici de inteligență artificială, au analizat clipurile cu dictatorul din Nord, de asemenea, apelând la tehnologii avansate și alte metode pentru a evalua starea de sănătate a lui Kim, au declarat doi parlamentari care au participat la sesiune, potrivit The Guardian.

Sănătatea lui Kim a fost un subiect de dezbatere la nivel mondial în ultimele luni, asta pentru că, dintr-o dată, a apărut vizibil mai slab în fotografiile și videoclipurile din presa de stat. Kim, în vârstă de 37 de ani, nu a desemnat în mod public un succesor, iar unii experți spun că o incapacitate bruscă ar putea declanșa haos în țara săracă, dar cu arsenal nuclear.

Cu toate că a slăbit destul de rapid, Kim nu pare să aibă probleme de sănătate. Pierderea în greutate este probabil rezultatul eforturilor sale de a-și îmbunătăți aspectul și condiția fizică. Spionii au remarcat că el și-a continuat activitățile publice obișnuite și nu au fost observate evoluții neobișnuite.

În ultima perioadă au apărut zvonuri potrivit cărora ar fi folosită o sosie pentru aparițiile publice ale lui Kim, zvonuri alimentate intens de un tabloid asiatic, însă NIS a respins aceste speculații, a spus deputatul Kim Byung-kee.

El a spus că NIS a afirmat în sesiunea parlamentară că greutatea lui Kim a scăzut de la aproximativ 140 de kilograme la 120 de kilograme. Anterior, NIS a apreciat că liderul nord-coreean are aproximativ 1,70 metri înălțime.

Kim a fost implicat în activități publice timp de 70 de zile anul acesta, o creștere cu 45% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Un alt parlamentar, Ha Tae-keung, a citat NIS și a spus că în Coreea de Nord a început să fie folosit termenul „Kimjongunism”, o ideologie politică numită după Kim Jong-un, care este independentă de ideologiile existente numite după tatăl și bunicul său, „Kimjongilism” și „Kimilsungism”.

După aproximativ 10 ani de mandat, Kim se luptă să depășească ceea ce pare a fi cea mai grea perioadă a guvernării sale, cauzată de dificultățile economice agravate de pandemia de coronavirus. Criza alimentară este accentuată și, potrivit unor surse interne, Kim ar fi transmis poporului că în următorii 3 ani trebuie să mănânce mai puțin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri