Caută
Close this search box.

Un cocktail de anticorpi împotriva COVID ar putea fi autorizat de EMA

covid

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat luni că a demarat procedura de evaluare în vederea emiterii unei autorizaţii de comercializare pentru un cocktail de anticorpi dezvoltat de companiile Regeneron şi Roche, cu scopul de a trata şi a preveni maladia COVID-19 la persoane cu vârste de peste 12 ani, informează Reuters.

Agenţia a precizat că va analiza riscurile şi beneficiile acestui medicament, denumit Ronapreve, şi că ar putea să emită un punct de vedere asupra acestuia în următoarele două luni. EMA a început deja procedura de evaluare a noului tratament.

Ronapreve a primit autorizaţia de utilizare în regim de urgenţă pentru tratarea maladiei COVID în peste 20 de ţări, inclusiv în Marea Britanie şi în Statele Unite. Ronapreve face parte dintr-o clasă de medicamente denumite anticorpi monoclonali, care imită anticorpii naturali sintetizaţi de organismul uman pentru a lupta împotriva infecţiilor.

Reprezentanţii EMA au spus că analizează datele clinice privind eficienţa medicamentului în prevenirea spitalizărilor pentru pacienţii din ambulatoriu, precum şi alte studii care analizează eficienţa în prevenirea COVID-19 la adulţii şi la copiii ce prezintă riscul de a fi infectaţi de un membru din familia lor care a fost deja infectat cu noul coronavirus.

Remdesivir, un antiviral creat de Gilead, este singurul tratament anti-COVID-19 care a fost aprobat pentru utilizare în Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri