Caută
Close this search box.

VIDEO ÎPS Ciprian al Buzăului şi Vrancei: „Jurnaliștii pot deveni virusul care corupe mintea!”

îps ciprian

BOR a comandat salt, ÎPS Ciprian al Buzăului şi Vrancei a executat salt, drept în gâtul jurnaliştilor, după începerea anchetei despre corupţia din BOR.

La finalul predicii de joi, 14 octombrie 2021, la hramul Catedralei Ortodoxe „Cuvioasa Parascheva”, din Focşani, Înaltpreasfinţitul Ciprian al Buzăului şi Vrancei, întronizat de PF Daniel pe 11 martie 2013, nu le-a spus credincioșilor – care au umplut până la refuz biserica, în ciuda pandemiei – cum să se păzească de virus, ci de ziariştii care au îndrăznit să scrie despre banii publici alocaţi pentru biserici.

Îndemnul înaltului prelat îi viza, evident, pe jurnaliştii de la Recorder, care au realizat recent o anchetă, pe firul căreia au intrat şi procurorii DNA, în care jurnaliștii au deconspirat o întreagă „reţea secretă, în care oameni de afaceri, politicieni şi prelaţi de la vârful Bisericii lucrează împreună într-o megaafacere: construcţia şi reabilitarea de biserici din bani publici”.

În partea din predică de peste șapte minute, Înaltpreasfinţitul Ciprian al Buzăului şi Vrancei a făcut un întreg proces de intenţie jurnaliştilor și a sfătuit enoriașii prezenți în Catedrala Ortodoxă „Cuvioasa Parascheva”, din Focşani, de sărbătoarea hramului lăcașului de cult, să se ferească de cei care le corup minţile, consideraţi mai periculoşi decât COVID-ul, notează Ziarul de Vrancea.

„Îmi pare rău că trebuie să dau expresie cu mâhnire unei revolte pe care am trăit-o, probabil şi dumneavoastră sunteţi în cunoştinţă de cauză în legătură cu un material pregătit de nişte jurnalişti, chipurile de investigaţii, care au insinuat la nivelul Patriarhiei Române că s-au cheltuit banii publici netransparent.

Ca unul care ştie cum s-a început Catedrala Mântuirii Neamului, fiind încă la Bucureşti, cunosc foarte bine neliniştea pe care părintele patriarh a depus-o să-şi asocieze toţi oamenii de bună credinţă şi de calitate în jurul domniei sale pentru a se realiza un vis de ani.

Şi aş vrea să reţinem dragii mei că după revoluţie, cu tot respectul faţă de cei care au mai construit câte ceva, singura construcţie care s-a realizat cu maximă responsabilitate şi pe bani puţini, comparativ cu cât se construieşte în alte zone, este Catedrala Neamului.

Dar atunci când faci un lucru bun acest lucru stârneşte invidie, însă catedrala neamului este emblema creştinismului românesc. Şi iată că datorită patriarhului Daniel s-a ajuns în acest moment de s-a sfinţit într-o primă fază, în 2018, catedrală naţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri