Caută
Close this search box.

Clinica Nera, unde a fost internat Petrică Mițu-Stoian, a fost închisă

Clinica Nera a fost închisă temporar, pentru o perioadă de cel puțin două săptămâni. Decizia aparține conducerii clinicii, pe fondul scandalului iscat după moartea cântărețului de muzică populară Petrică Mîțu-Stoian, potrivit B1 TV.

Decizia se va aplica pentru intervalul 12 – 26 noiembrie în așteparea anchetei de urmărire penală declanșată de autorități.

Oxigenoterapia hiperbară, tratamentul urmat de cântărețul Petrică Mîțu Stoian după vindecarea de infecția cu SARS-CoV2, nu este inclusă în protocolul de reabilitare a pacienților post-COVID elaborat de Ministerul Sănătății.

Reprezentanții Comisiei de Medicină Fizică și de Reabilitare a Ministerului Sănătății au decis neincluderea acestei terapii în protocolul de tratament, având în vedere că „în prezent, nu există studii pertinente care să dovedească eficiența în COVID-19”.

Într-o adresă către Ministerul Sănătății, specialiștii în Medicină Fizică și Reabilitare consideră „periculoasă promovarea agresivă prin toate canalele a oxigenoterapiei hiperbare, procedură adesea ridicată la rang de panaceu. Se denaturează astfel atenția pacientului, dar de multe ori și a medicului, de la complexitatea afecțiunii COVID-19, de la complicațiile sale, care sunt respiratorii, cardiace, musculoscheletale, neurologice, etc”.

În ceea ce privește cazul decesului artistului Petrică Mîțu Stoian, Ministerul Sănătății precizează că, în prezent, se află în desfășurare o anchetă a instituțiilor competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri