Caută
Close this search box.

DNA ia la scuturat trei funcționari publici, șefi la Permise Auto Teleorman

dna

Procurorii DNA au anunțat măsurile luate împotriva a trei funcționari publici, șefi la Permise Auto Teleorman.

Potrivit comunicatului, Stelian Lupu, ofițer de poliție, la data faptelor șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V) Teleorman, este acuzat de șapte infracțiuni de luare de mită și a fost plasat de joi, 18 noiembrie, sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cristian Velcea, ofițer de poliție, la data faptei șef al Compartimentului Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Teleorman, cercetat în stare de arest la domiciliu, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită,

Cristian Daniel Eib, ofițer de poliție, la data faptelor șef al Compartimentului Înmatriculări Vehicule din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Teleorman, cercetat sub control judiciar, în sarcina căruia s-a reținut comiterea a cinci infracțiuni de luare de mită.

„În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2020 – august 2021, cei trei inculpați, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani și bunuri care nu li se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, dintre care menționăm:

– promovarea unor candidați la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere,

– înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme”, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit surselor din anchetă, Lupu și Eib ar fi beneficiat de complicitatea șefului DGA Teleorman, împreună cu care ar fi complotat împotriva administratorilor școlilor de șoferi care n-ar fi plătit taxe de protecție pentru a le fi promovați candidații la examenul pentru permisul auto.

Cristian Eib a mai fost în centrul unui scandal în mai 2019, atunci când polițiștii i-au confiscat plăcuțele de înmatriculare de la bolidul BMW pe raza orașului Alexandria, pe motiv că n-ar fi fost conforme cu standardul. Eib a contestat acțiunea și și-a recuperat numerele de înmatriculare la scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri