Caută
Close this search box.

Premieră WTA! Jacqueline Cristian o învinge spectaculos pe Kudermetova și joacă azi o SEMIFINALĂ românească în Austria cu Simona Halep (FOTO)

Duel sută la sută românesc în semifinalele turneului de tenis feminin de la Linz, după ce bucureșteanca de 23 de ani Jaqueline Cristian (locul 100 WTA) a făcut unul din cele mai bune meciuri ale carierei sale și s-a calificat spectaculos în penultimul act al competiției, învingând-o în sferturi pe mult mai bine clasata sportivă din Rusia, Veronika Kudermetova (32 ATP), câștigătoare a celebrei Fed Cup (o ”Cupa Davis” a fetelor) cu Rusia.

Așadar, în semifinală, joi, la ora 21, Jaqueline Cristian o va întâlni chiar pe Simona Halep, cu care a jucat și la Transylvania Open, de la Cluj, fiind învinsă de fostul numărul 1 mondial în sferturile de finală.

Revenind la superba sa victorie de miercuri seara, Jaqueline Cristian s-a impus în fața Kudermetovei, favorită clară în acest meci, în două seturi, cu 6-3, 7-6 (5), după o oră și 55 de minute de meci spectaculos.

Primul set a fost adjudecat de Cristian, în 41 de minute, după ce a valorificat avantajul celui de al doilea break. În game-ul 8 al primului set, românca a irosit, totuși, nu mai puțin de 3 mingi de set, la 5-2, pe serviciul adversarei, dar a câștigat-o chiar pe prima, pe serviciul său, la 5-3.

Setul doi a avut un prim moment important la 4-3 pentru Kudermetova, când Jacqueline a salvat formidabil 5 mingi de break, și încă unul, la 6-5, când românca a reușit să ducă setul în tiebreak, după ce Kudermetova a irosit 3 mingi de set!

În tiebreak s-a mers cap la cap până la 6-5, Cristian făcând minibreak și câștigând meciul cu 6-3, 7-6 (7-5 la tie-break).

E clar acum că România are asigurată o prezență în finala turneului WTA din Austria.

Pentru calificarea în penultimul act al competiției, Jaqueline Cristian va fi recompensată cu 8.144 USD și 110 puncte WTA, ceea ce o va face să-și îmbunătățească locul ocupat acum în clasamentul mondial, indiferent de rezultatul meciului cu Simona Halep.

În cealaltă semifinală a turneului din Austria se vor întâlni americancele Danielle Collins (29 WTA, cap de serie 3) și Alison Riske (73 WTA).

Organizatorii turneului de la Linz au anunțat programul zilei de joi, 11 noiembrie, una în care va avea loc și semifinala 100% românească dintre Simona Halep și Jaqueline Cristian.

Pe terenul central, meciul dintre Simona Halep și Jaqueline Cristian va fi al treilea al zilei și nu va începe mai devreme de ora 21:00 (ora României).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri